EN / RSS
Påmelding
  

Type påmelding:

Les mer om påmelding. Priser, typer osv.

Kontakt

Marit Flinder Johannessen

Kommunikasjonsrådgiver og prosjektleder for Zerokonferansen 2014

marit@zero.no

ZERO - Zero Emission Resource Organisation
Maridalsveien 10, 0178 Oslo
Tel: +47 99 38 92 49


Lukk kontaktinfo

blank img for layout

Påmelding
  

Type påmelding:

Les mer om påmelding. Priser, typer osv.


 
Velkommen til Zerokonferansen 2014!

bilutstillingDen niende Zerokonferansen blir arrangert den 12. og 13. november.

Temaet for årets konferanse er: Det grønne skiftet – veikart 2030. Det grønne skiftet drives frem av politiske beslutninger, teknologiske nyvinninger og entreprenører i markedet. I tiden frem mot 2030 vil tempoet i det grønne skiftet øke. På årets Zerokonferanse spør vi derfor hvilke valg må myndighetene ta nå for å drive frem det grønne skiftet videre? Hvilke strategier bør selskapene legge for å posisjonere seg i dag for en verden i 2030?

Zerokonferansen er Norges, og Nordens største møteplass for de som interesserer seg for fornybar energi og klimapolitikk. Vi i ZERO har som mål at innholdet på konferansen skal være løsningsorientert, faktabasert og peke mot lavutslippssamfunnet. Mest av alt ønsker vi at konferansen skal inspirere til konkret klimahandling på tvers av sektorer, kommunegrenser, industrier og politiske skillelinjer.

I år vil vi være på Folketeateret dag 1 og på Oslo Kongressenter (Folkets Hus) dag 2. Begge lokalene ligger ved Youngstorget i Oslo. Mer om program og annet kommer utover våren. Følg med på vår konto på twitter for siste informasjon: @zeronorge.

Zerokonferansen er årets viktigste møteplass for alle som jobber med klimaløsninger. På Zerokonferansen setter vi sammen de ulike brikkene som utgjør nullutslippssamfunnet i 2030. Kom og la deg inspirere! Sammen tegner vi veikartet for nullutslippssamfunnet 2030.
Nyheter

Biomasse – en sentral del av det grønne skiftet Framtidas industri på Zerokonferansen 12.-13. nov 2014 Utslippsfri transport på Zerokonferansen 2014 Fornybar energi og nett på Zerokonferansen2014 KLD laget skryteliste - men er den egentlig så mye å skryte av? Hvor klimaflinke er egentlig statsrådene? Les ZEROs karakterer her! Høy temperatur på ZEROs frokostseminar om Statsbudsjettet. Pressemelding fra ZERO: Utenlandskabler bygger fornybarsamfunnet ZEROs kommentarer til Statsbudsjettet for 2015 Pressemelding fra ZERO: Samferdsel - Grønt skifte i transportsektoren satt på vent Pressemelding fra ZERO: Manglende klimalederskap fra Statsminister Solberg Neste uke blir et oljeraffineri offisielt til et bioraffineri, på Sardinia i Italia. Zerofrokost: Hva må Stortinget gjøre for å skape et grønt budsjett? Et løft for fornybarsektoren i Norge ZEROs forventninger til Statsbudsjettet Guro Nereng begynner hos oss! Pressemelding: Første kommersielle fullskala anlegg for karbonfangst og –lagring (CCS) åpner i dag. Milepæl for CCS, mener ZERO. Fra sort til grønn vekst Med plikt til å punge ut Strøm-sludder fra VG
Innledere
Rajendra K. Pachauri
Leder av FNs klimapanel

Dr. Pachauri ble valgt til leder av FNs klimapanel i april 2002 og gjenvalgt i 2008. Til daglig leder han The Energy and Resources Institute (TERI) i New Dehli, India. Han er utdannet økonom og ingeniør, har jobbet med energi og klima i nesten 40 år og har vært forfatter eller medforfatter av et stort antall artikler og bøker, i all hovedsak om energi og miljø. Han er personlig tildelt en rekke ærebevisninger, og i 2007 mottok han Nobels fredspris på vegne av FNs klimapanel. Dr. Pachauri har hatt en rekke akademiske stillinger, blant annet ved Yale University i USA.


Rajendra K. Pachauri
Leder av FNs klimapanel
Abyd Karmali
Administrerende direktør i Carbon Markets, Bank of America Merrill Lynch

Abyd Karmali er Global Head of Carbon Markets ved Bank of America Merrill Lynch. Han er selskapets kontaktperson for karbonmarkeder og sitter i miljørådet som bestemmer over bankens miljøinitiativ til en verdi av 50 milliarder dollar. Han er i dag spesialrådgiver for Climate Markets and Investment Association etter å ha vært president ved samme sted i perioden 2008-2013, og er også med i UNEPs Climate Change Advisory Group. Han er utdannet fra MiT.


Abyd Karmali
Administrerende direktør i Carbon Markets, Bank of America Merrill Lynch
Jeremy Oppenheim
Program Director, New Climate Economy-prosjektet

Jeremy Oppenheim er Program Director for New Climate Economy-prosjektet, og er på permisjon fra sin rolle som Director i McKinsey & Company for å lede prosjektet frem til lanseringen av deres Global Report i september. De siste fem årene har Oppenheim ledet McKinseys Sustainability and Resource Productivity Practice. Før hans tid i McKinsey var Oppenheim seniorøkonom i Verdensbanken, hvor han spesialiserte seg på industriell restrukturering og teknologisk utvikling.


Jeremy Oppenheim
Program Director, New Climate Economy-prosjektet
Mathias Nylenna og Niklas Baarli
Verdens Rikeste Land, P3

Niklas Baarli og Mathias Nylenna er kjent fra det prisvinnende radioprogrammet «Verdens Rikeste Land» på P3 og fra NRKs valgdekning på TV. Mathias har studert statsvitenskap, mens Niklas ikke har fullført videregående. Med denne og mange andre forskjeller dem i mellom som utgangspunkt, har de utviklet en helt spesiell kjemi og dynamikk, og de er kjent for å gjøre i utgangspunktet «tungt stoff» lett forståelig og underholdende. Nå ser vi fram til å slippe dem løs på våre gjester! Mathias og Niklas skal kommentere konferansen gjennom dag 1, sammen med utvalgte kommentatorer og samfunnsdebattanter.


Mathias Nylenna og Niklas Baarli
Verdens Rikeste Land, P3
Jonas Gahr Støre
Leder av Arbeiderpartiet (AP)

Som nyvalgt leder av Arbeiderpartiet (AP), har Jonas Gahr Støre rukket å sette klima på dagsorden flere ganger. I sin første landsmøtetale som leder for partiet tok han til orde for at Statens Pensjonsfond Utland (SPU) bør investere i fornybar energi. Gjennom Gahr Støres lederskap kan Arbeiderpartiet gjennomgå et grønt skifte og bli en drivkraft for oppbyggingen av nullutslippssamfunnet. Gahr Støre er tidligere finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet og var utenriksminister og helse- og omsorgsminister under Stoltenberg-regjeringen 2005-2013.


Jonas Gahr Støre
Leder av Arbeiderpartiet (AP)
Jan Egeland
Flyktninghjelpen

Jan Egeland er Generalsekretær i Flyktninghjelpen. Han kom fra stillingen som Europadirektør i Human Rights Watch. Tidligere var Egeland direktør for Norsk Utenrikspolitisk Institutt. I 2003-2006 var Egeland FNs visegeneralsekretær for humanitært arbeid og global nødhjelpskoordinator. I 2006 ble han utropt til en av 100 personer som har “formet vår verden” av Time Magazine. Han har 30 års erfaring fra internasjonalt menneskerettighets-, hjelpe- og konfliktløsningsarbeid.


Jan Egeland
Flyktninghjelpen
Narendra Taneja
Energipolitisk talsperson Bharatiya Janata Party, India

Narendra Taneja sitter sentralt i India's regjeringsparti Bharatiya Janata Party og ble nylig utnevnt til energipolitisk talsperson. Taneja er en av India's ledende energieksperter, og er en aktiv samfunnsdebattant og kommentator. Han har spesielt vært opptatt av at tilgang til bærkraftig, tilstrekkelig og rimelig energi er essensielt for India's økonomiske sikkerhet og politisk stabilitet. Taneja har bakgrunn fra samfunnsøkonomi og politikk på St. John's College, University of Oxford og Universitetet i Oslo.


Narendra Taneja
Energipolitisk talsperson Bharatiya Janata Party, India
Professor Thomas B Johansson
Universitetet i Lund

Professor Thomas B Johansson, ved Universitetet i Lund, har ledet arbeidet for hvordan Sverige skal få en fossilfri transportflåte innen 2030 (2012-2013), som ble presentert våren 2014. Han er tidligere medleder av the Global Energy Assessment (2006-2012) i IIASA, Østerrike og leder for International Institute for Industrial Environmental Economics (IIIEE) på Universitet i Lund. Han sitter i dag i flere internasjonale styrer. Prof. Johansson fikk Volvo Environment Prize i 2000.


Professor Thomas B Johansson
Universitetet i Lund
Tord Lien
Olje- og energiminister

Olje- og energiminister Tord Lien (FrP) har lang fartstid i partiet. I tillegg til å ha vært en av FrPs fremste politikere i flere år, har han blant annet erfaring fra energibransjen. Tord Lien skal holde tale under middagen på Zerokonferansen.


Tord Lien
Olje- og energiminister
Christian Rynning-Tønnesen
Konsernsjef, Statkraft

Christian Rynning-Tønnesen har arbeidet som konsernsjef (CEO) i Statkraft siden mai 2010. Han kom da fra stillingen som konsernsjef i Norske Skog fra 2006-2010. Han var finansdirektør (CFO) i samme selskap fra 2005-2006. Rynning-Tønnesen har tidligere hatt lederposisjoner i Statkrafts konsernledelse som finansdirektør (CFO) og assisterende konsernsjef. Han har også arbeidet i McKinsey og Esso Norge. Christian Rynning-Tønnesen har en master fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).


Christian Rynning-Tønnesen
Konsernsjef, Statkraft
Hege Marie Norheim
Senior Vice President, Statoil’s Corporate Sustainability Unit

Hege Marie Norheim er Senior Vice President i Statoil’s Corporate Sustainability Unit, som har ansvar for strategi og drivere for firmaets sosiale, miljømessige og klimapolitiske posisjon og resultater. Norheim har mer enn 23 års erfaring med næringsutvikling, strategi, kommunikasjon, bærekraft og norsk politikk. Norheim er invitert til å delta i sofasamtale med Jeremy Oppenheim.


Hege Marie Norheim
Senior Vice President, Statoil’s Corporate Sustainability Unit
Tine Sundtoft
Klima- og miljøminister

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft har lang fartstid i Høyre, lokalt og sentralt, til tross for at hun var et ukjent ansikt da statsministeren utnevnte henne til minister i 2013. Før Zerokonferansen har vi utfordret ministeren på flere problemstillinger som regjeringen må ta tak i for å nå målet om et forsterket klimaforlik, slik regjeringserklæringen sier. Vi lurer på hvilke utslippssektorer ministeren vil prioritere og hvilke virkemidler regjeringen vil gjennomføre. Hvordan skal Norge bidra til det grønne skiftet ingernasjonalt ved siden av en internasjonal avtale? Får vi grønne endringer i skatte- og avgiftssystemet? Og hvordan skal regjeringen tilrettelegge for å fase ut fossil energi, og fase inn fornybar energi mot 2030? På Zerokonferansen svarer ministeren på utfordringene fra ZERO.


Tine Sundtoft
Klima- og miljøminister


  Flere innledere


Se alle støttespillere
Økonomisk støtte
Om ZERO

Zero Emission Resource Organisation
Youngstorvet 1, 0181 Oslo
+47 92 29 62 00, zero@zero.no

Ansatte
Kontakt
Publikasjoner

 Miljøstiftelsen ZERO
 @zeronorge
 zeronorge
 zero_org
 zeronorge
Personlige verktøy