EN / RSS

Påmelding
  

Type påmelding:
Kontakt

Ingrid Aasaaren

Kommunikasjonsrådgiver og prosjektleder for Zerokonferansen 2015 (vikariat)

ingrid.aasaaren@zero.no

ZERO - Zero Emission Resource Organisation
Maridalsveien 10, 0178 Oslo
Tel: +47 48 20 52 10


Lukk kontaktinfo


Nyheter

Seminar om null- og lavutslipp ferjedrift på fylkessambandene 13.oktober Frokostseminar: Grønt skifte til fornybar tungtransport Grønt skifte - fett nok? Miljøstiftelsen ZERO søker ny kommunikasjonsrådgiver ABBs elektriske turné kommer til Oslo 19. august og Drammen 21. august! Storbyene tar klimautfordringen Flere ladestasjoner til elvarebiler Kontakt med ZERO i sommer? ZEROexpo på Zerokonferansen 2015 Næringslivets klimapris på Zerokonferansen ZERO på Arendalsuka 12.-18.august Elbiler bør alltid være billigst Per Kristian Sbertoli starter i ZERO Pressemelding fra ZERO: Tilbakeslag for utfasing av fossil energi ZERO til Arendalsuka Michael Liebreich til Zerokonferansen Pressmelding fra ZERO - RNB2015: Endelig avklaring for biodrivstoff Pressemelding fra ZERO: Maritim strategi for grønt skifte ZERO søker etter praktikant på skog og klima Miljøstiftelsen ZERO søker ny kommunikasjonsrådgiver
ZEROExpo


 
Velkommen til Zerokonferansen 2015: De Grønne Spydspissene!

27. oktober åpner dørene til den tiende Zerokonferansen på Folketeateret i Oslo. På disse ti årene har Zerokonferansen blitt en av Nord-Europas viktigste konferanser om klimaløsninger, og den viktigste møteplassen for alle i Norge med en interesse for klima og klimaløsninger. Årets tema er "De grønne spydspissene", og på Zerokonferansen 2015 vil du få se de nyeste løsningene og møte de viktigste aktørene som tar oss nærmere fremtidens moderne fornybarsamfunn. Les mer om temaet her.

Denne siden vil oppdateres jevnlig med nye innledere og ny informasjon om konferansen, så kom gjerne innom jevnlig.

Sett av 27.-28. oktober i kalenderen din allerede idag, så håper vi å sees på Zerokonferansen!

Marius Holm
Leder, Miljøstiftelsen ZERO

Les mer.Påmelding
  

Type påmelding:
Vi sees på #Zero15


Nyheter

Seminar om null- og lavutslipp ferjedrift på fylkessambandene 13.oktober Frokostseminar: Grønt skifte til fornybar tungtransport Grønt skifte - fett nok? Miljøstiftelsen ZERO søker ny kommunikasjonsrådgiver ABBs elektriske turné kommer til Oslo 19. august og Drammen 21. august! Storbyene tar klimautfordringen Flere ladestasjoner til elvarebiler Kontakt med ZERO i sommer? ZEROexpo på Zerokonferansen 2015 Næringslivets klimapris på Zerokonferansen ZERO på Arendalsuka 12.-18.august
Innledere
Rainer Baake
Statssekretær for energi i Tyskland

Rainer Baake er statssekretær for energi i Tyskland, under forbundsdepartementet for næringsliv og energi, for Die Grünen. Baake har vært en helt sentral pådriver for det tyske "Energiewende", som skal gjøre Tyskland uavhengig av kull og annen ikke-fornybar energi, og som har ført til en eksplosiv vekst i fornybar energiproduksjon i Tyskland. Baake er tidligere leder for energitenketanken Agora Energiwende.


Rainer Baake
Statssekretær for energi i Tyskland
Michael Liebreich
Bloomberg New Energy Finance

Liebreich er leder av Advisory Board og grunnlegger av Bloomberg New Energy Finance, verdens ledende leverandør av informasjon om fornybar energi til investorer, energiselskaper og myndigheter. Liebreich grunnla selskapet som New Energy Finance i 2004, og solgte det til Bloomberg i 2009. Liebreich er en verdensledende kommentator på spørsmål om energi, utvikling og økonomi. Han sitter også i FNs generalsekretærs høynivågruppe om bærekraftig energi for alle, og World Economic Forum’s Global Agenda Council for the New Energy Architecture.


Michael Liebreich
Bloomberg New Energy Finance
Bertrand Piccard
Solar Impulse

I disse dager flyr solcelleflyet Solar Impulse jorden rundt. Piloten, Bertrand Piccard, er en flypionér helt utenom det vanlige. Han er verdens første til å fly en luftballong non-stop jorden rundt, og kommer fra en familie av verdensrekordholdere – hans far satte rekord for dypeste undervannsdykk (til Marianergropen (10 916 meter dypt, i 1960) mens hans bestefar satte rekord for høyeste flyvning (16 201 meter høyt i 1931). Piccard er utdannet psykiater og hypnotisør, og er verdenskjent for svært spennende foredrag om sine eventyr.


Bertrand Piccard
Solar Impulse
Kitty van der Heijden
Leder for World Resource Institute i Europa

Dr. Kitty van der Heijden er leder for World Resource Institute i Europa. Hun er tidligere spesialutsending for Sustainable Development og leder for avdeling for klima og energi i nederlandske UD, og ledet den nederlandske delegasjonen til RIO+20 og sentral i arbeidet med FNs Sustainable Development Goals.


Kitty van der Heijden
Leder for World Resource Institute i Europa
Narendra Taneja
Energipolitisk talsperson, Bharatiya Janata Party, India

Narendra Taneja sitter sentralt i Indias regjeringsparti Bharatiya Janata Party og ble nylig utnevnt til energipolitisk talsperson. Taneja er en av Indias ledende energieksperter, og er en aktiv samfunnsdebattant og kommentator. Han har spesielt vært opptatt av at tilgang til bærekraftig, tilstrekkelig og rimelig er essensielt for Indias økonomiske sikkerhet og politisk stabilitet. Taneja har bakgrunn fra samfunnsøkonomi og politikk på St. John’s College, University of Oxford og Universitetet i Oslo.


Narendra Taneja
Energipolitisk talsperson, Bharatiya Janata Party, India
Kandeh Yumkella
FNs Under-Secretary-General og leder av FN-programmet Sustainable Energy for All

Dr. Kandeh Yumkella er FNs Under-Secretary-General og leder av FN-programmet Sustainable Energy for All. Han er tidligere leder for United Nations Industrial Development Organization (UNIDO), og en av de sterkeste internasjonale stemmene om behovet for et grønt skifte i Afrika. Han er en tydelig forkjemper for at bærekraftig industri og agribusiness er den beste måten å få økt velstand og bedre fremtidsutsikter i fattige afrikanske land, og mener at økt tilgang til fornybar energi i Afrika vil være en viktig driver i å øke levestandarden og livskvaliteten i utviklingsland. Yumkella leder også FNs Advisory Group on Energy and Climate Change


Kandeh Yumkella
FNs Under-Secretary-General og leder av FN-programmet Sustainable Energy for All
Sasja Beslik
Ekspert på grønne investeringer, Nordea

Sasja Beslik leder arbeidet med ansvarlige investeringer i Nordea, som forvalter 250 milliarder Euro. Han kom som flyktning til Sverige fra Bosnia-Hercegovina i 1993. Som utdannet journalist dekket han blant annet krigen på Balkan før han begynte med kapitalforvaltning. I juni 2013 mottok han Hans Majestets Kongens medalje for sitt arbeid med miljøspørsmål, og er med på World Economic Forums liste over Young Global Leaders. Beslik leder FNs styringsgruppe for vannressurser og er rådgiver for Miljöpartiet de gröna i Sverige.


Sasja Beslik
Ekspert på grønne investeringer, Nordea

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Se alle støttespillere
Økonomisk støtte
Om ZERO

Zero Emission Resource Organisation
Youngstorvet 1, 0181 Oslo
+47 92 29 62 00, zero@zero.no

Ansatte
Kontakt
Publikasjoner

 Miljøstiftelsen ZERO
 @zeronorge
 zeronorge
 zero_org
 zeronorge